Öppettider måndag-fredag 09.30-18.00 | lunchstängt 13.00-14.00

Idag finns det linser för alla

Är du ung, gammal, allergiker, närsynt, översynt, ålderssynt, astigmatiker, har torra ögon eller lite av varje? Då kan vi bara gratulera. Idag finns linser för nästintill alla synbehov.

Närsynt

Är du närsynt korrigeras det med minuslinser. Dessa ger ett helt naturligt synfält med en synskärpa du kanske inte trodde fanns. Är du mycket närsynt kan linser vara nästintill ett måste. För även om starka minusglas ger en skarp bild av omgivningen så förminskar de det du ser, vilket kontaktlinser inte gör.

Översynt

För dig som är översynt (långsynt) är det kontaktlinser med plusstyrkor som gäller. Dessa fungerar precis som konvexa glasögon, men med den väsentliga skillnaden att du får ett större och naturligare synfält. Prova idag med risk för att du ångrar att du inte har gjort det tidigare!

Ålderssynt

Vad sägs om ett steglöst seende från när till fjärran? Lägg till ett vidare synfält utan bågar som är i vägen. Lösningen heter multifokala linser (progressiva) – en nyhet för vissa men redan en vana för andra. Linstypen kräver invänjning och upplevelsen är mycket individuell. För många har progressiva linser visat sig vara ”det hemliga sättet att få tillbaka ögonen”. Du kan också välja att korrigera din syn med en lins för närseende på ditt ena öga och en lins för avståndsseende på ditt andra öga. Detta kallas monovision och kräver ofta en tillvänjningstid men upplevs ändå som positivt av många. Du måste själv pröva dig fram för att se och känna vad som passar just dig.

Astigmatisk

Nu kan så gott som alla med astigmatism korrigeras med kontaktlinser. Linserna kallas för toriska. De är oftast lite tyngre i nederdelen, så att de inte kan snurra runt. Om du dessutom är när- eller översynt (långsynt) har du dubbelt att vinna. Synen blir oftast lika bra som med glasögon.

Speciella synbehov

För dig som har speciella synbehov kan stabila linser vara ett bra alternativ. Dessa linser hjälper till att jämna ut hornhinnans oregelbundenheter på ett effektivare sätt än vanliga mjuka linser. De har en längre livslängs än andra linser och ger dessutom den bästa synskärpan.


Välj linser

Linser erbjuder ett obegränsat synfält och kan i vissa fall korrigera synen bättre än glasögon. Lever du dessutom ett aktivt liv är linser ett självklart val. Det är snarare frågan om vilken sort du ska välja.

Endagslinser

Bryt förpackningen, sätt in linserna, njut av en glasklar blick och kasta dem vid dagens slut! Endagslinser är perfekt för dig som alltid vill ha fräscha linser och glömma allt vad skötsel heter. Råkar du tappa en lins är det bara att sätta in en ny – helt oslagbart för dig som är aktiv, sportar eller reser.

14-dagars-/månadslinser

De här linserna använder du i två eller fyra veckor innan du kastar dem. De är enkla att hantera och kräver bara lite linsvätska för att fungera. Sätt in dem på morgonen och ta ut dem vid sänggående.

Dygnet-runt-linser

Är väckarklockan det första du inte kan se på morgonen? Med dygnet-runt-linser ser du den direkt! Sätt in linserna och du behöver normalt inte ägna dem en tanke förrän efter 3 – 4 veckor eller enligt optikerns rekommendation. Vid tidens slut slänger du dem bara och sätter in ett nytt par. Så bekvämt att du lätt glömmer bort att du har linser!

Färgade linser

Vill du sätta lite färg på tillvaron? Byt ögonfärg! Med färgade linser kan du snabbt och enkelt få ett nytt utseende. Byt färg efter humör, årstid eller färgen på din frisyr. Linserna är korttidslinser och finns både med och utan styrka.

Stabila linser

Stabila linser är fastare än andra linstyper och kan kompensera ojämnheter i hornhinnan bättre än vad en mjuk lins kan. De kräver inte så mycket tårvätska och är därför ett bra alternativ för dig som har torra ögon. Idag finns de stabila kontaktlinserna i en mängd olika varianter och kan vara det bästa alternativet för vissa synfel.

Nattlinser

Nattlinser är också stabila och du sover med dem på. Under natten ändrar de formen på din hornhinna och när du vaknar och plockar ur linserna ser du perfekt utan glasögon eller linser under dagen.

Anpassade linser

Om dina ögon inte lämpar sig för de vanligaste linstyperna kan vi mäta upp dina ögon och specialtillverka kontaktlinser som passar just dig. Idag finns dessa linser för de flesta ögon, synvarianter och särskilda medicinska behov.


Kontakta oss för en tillpassning

Vi hjälper dig med att hitta den bästa kontaktlinserna för dina ögon och din livsstil.
Hos oss kan du även beställa linser månadsvis till bra priser.

Boka tid här!

[small]Linsbild: www.freeimages.co.uk[/small]